Subscribe:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Microsoft καταθέτει νέες πατέντες για το περιβάλλον εργασίας σε οθόνες αφής

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  holdandtap.jpg Εμφανίσεις:  27 Μέγεθος:  53,5 KBΤα Windows 7 ήταν τα πρώτα Windows τα οποία υποστήριζαν εγγενώς οθόνες αφής. Παρά το γεγονός ότι αυτή η λειτουργία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα από τους περισσότερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού, τα Windows 8 αναμένεται να έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για οθόνες αφής. Το Microsoft-News.com δημοσιεύει ότι η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα πατέντες για πολλούς και διαφορετικούς τύπους οθονών αφής.

Αρκετές πατέντες αναφέρονται στο πως μπορεί ο χρήστης να κάνει με gestures συγκεκριμένες εργασίες σε tablets με διπλή οθόνη. Για παράδειγμα, μια εξ' αυτών δείχνει πως ο χρήστης μπορεί να κρατάει πατημένο ένα εικονίδιο από την μια οθόνη και με το άλλο δάχτυλο να πατάει κάπου στην διπλανή οθόνη και το εικονίδιο να μεταφέρεται αυτόματα εκεί.

Όλες αυτές οι πατέντες δείχνουν ότι η Microsoft παίρνει το περιβάλλον εργασίας με οθόνη αφής, το οποίο η Apple έκανε αρκετά δημοφιλές με το iOS, πιο σοβαρά.

Via:www.adslgr.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

H.Π.Α.: Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα Windows XP σε ποσοστά χρήσης για πρώτη φορά

Τα Windows 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν το μερίδιο αγοράς των Windows XP στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την εταιρεία ιρλανδική εταιρεία StatCounter. Κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου ο ημερήσιος μέσος όρος χρήσης των Windows 7 ήταν 32.2% ενώ των Windows XP ήταν 30.7%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μετριέται και ανακοινώνεται κάτι τέτοιο, αφού τα Windows 7 παραμένουν σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από τα XP, παρά την εμπορική τους επιτυχία. Η Microsoft έχει δηλώσει πως τα Windows 7 είναι το ταχύτερα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα στο κόσμο ενώ και οι αναλυτές συμφωνούν πως το νέο λειτουργικό σύστημα είναι επιτυχημένο, ακόμα περισσότερο αν το συγκρίνουμε με τον προκάτοχο του τα Vista.

Σύμφωνα με την StatCounter τα Windows Vista σημείωσαν μερίδιο 19.5% και το Mac OS της Apple 14.8%, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το καλύτερο ποσοστό χρήσης των Vista στις Η.Π.Α. ήταν τον Αύγουστο του 2009, μόλις δύο μήνες πριν την εμφάνιση των 7, με ποσοστό χρήσης 35.6%.

Ωστόσο οι ίδιες μετρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο διαφοροποιούνται. Τα αποτελέσματα της StatCounter σε παγκόσμια κλίμακα δείχνουν πως η αποδοχή των Windows 7 στις Η.Π.Α. είναι ελαφρώς ταχύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα Windows 7 έχουν παγκόσμιο μερίδιο 31.5% ενώ τα Windows XP αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικά και μετράνε 46.8%, παραμένοντας το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη.

Ωστόσο επί των αριθμών αυτών δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία: η Net Applications, η οποία επίσης είναι γνωστή για τις μετρήσεις της στο διαδίκτυο, υπολογίζει το παγκόσμιο μερίδιο των Windows 7, κατά τον μήνα Μάρτιο, στο 24.2% και των Windows XP στο 54.4%, απέχοντας αρκετά από τις μετρήσεις της StatCounter.

Και οι δύο εταιρείες εξάγουν τα αποτελέσματα τους μετρώντας τις επισκέψεις υπολογιστών σε ιστοσελίδες πελατών τους. Αν και ο τρόπος μέτρησης είναι ο ίδιος, οι δύο εταιρείες διαφέρουν στον αριθμό των χωρών στις οποίες εκτελούν μετρήσεις. Για παράδειγμα η Net Applications έχει περισσότερες μετρήσεις από τις Η.Π.Α. αλλά διαθέτει μικρότερα δείγματα από χώρες όπως η Κίνα.

H εικόνα των μεριδίων Windows των επισκεπτών στο adslgr.com κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου είναι ωστόσο πολύ διαφορετική. Με τα Windows συνολικά να παραμένουν πάνω από το 90% και να μετράνε 90.31%, τα Windows 7 κερδίζουν το 47.17% των επισκεπτών Windows. Tα XP κρατάνε ένα σημαντικό 38.48% και τα Vista ένα ταπεινό 13.65%.




Via:www.thegreekz.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η Apple έχει επιλέξει τους προμηθευτές οθονών για το iPad 3

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Digitimes η Apple έχει κατασταλάξει σε τρεις κατασκευαστές για την παραγωγή των LCD οθονών για το iPad 3: LG Display, Samsung Electronics και Sharp.
Και τους τρεις κατασκευαστές θα τροφοδοτεί με τα backlight modules η ταϊβανέζικη Radiant Opto-Electronics ενώ η LG Display θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με την Samsung να μένει πίσω.

Το μοντέλο των δωρεάν παιχνιδιών κυριαρχεί σε Android και iOS

Μια νέα αναφορά της Flurry δείχνει ότι οι αγοραστές παιχνιδιών στο App Store έχουν την τάση να ξοδεύουν περισσότερα σε in-app purchases μέσα από το παιχνίδι.
Εν ολίγοις, η αναφορά υποστηρίζει ότι τα δωρεάν παιχνίδια σε Android και iOS έχουν μεγαλύτερη επιτυχία καθώς οι χρήστες προτιμούν εφαρμογές από τις οποίες μπορούν να ξεκλειδώσουν περισσότερες δυνατότητες μέσω των in-app purchases.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 57 εκατομμύρια αγορές σε Android και iOS και αποκαλύπτει ότι ο χρήστης προτιμά να κατεβάσει μια δωρεάν εφαρμογή και να ξεκλειδώσει αργότερα τις δυνατότητες παρά να αγοράσει εξαρχής όλη την τιμή.
Επίσης, το 65% των εσόδων των Top 100 δωρεάν παιχνιδιών έρχεται από τα in-app purchases ενώ και πάνω από το 85% των παιχνιδιών στην λίστα με τα Top 25 Grossing είναι δωρεάν.

Via:iphonehellas.gr

H Apple καταργεί την πρόσβαση στο UDID στο iOS 5

Με την κυκλοφορία της beta 6 του επερχόμενου iOS 5 προστέθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα υποσημείωση στα χαρακτηριστικά που αφορά το UDID της συσκευής.
To UDID μιας συσκευής (Unique Device Identifier) είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιπροσωπεύει κάθε συσκευή. Με την κυκλοφορία του iOS 5, λοιπόν, θα καταργηθεί η πρόσβαση σε αυτόν τον αριθμό δημιουργώντας κατά συνέπεια σοβαρά προβλήματα στους developers και στα στατιστικά στοιχεία εφαρμογών και διαφημιστικών δικτύων.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των εφαρμογών καθώς και τα διαφημιστικά δίκτυα χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς για να συλλέγουν πάρα πολλά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της κάθε εφαρμογής. Η Apple ζητά τώρα από τους developers να αναλάβουν οι ίδιοι τη δημιουργία αυτών των μοναδικών αναγνωριστικών αριθμών προξενώντας πονοκέφαλο στις διαφημιστικές που μάλλον πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Ο λόγος που γίνεται αυτό αφορά την προσωπική ασφάλεια και το απόρρητο του χρήστη. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί developers και η Apple έχουν δεχθεί αγωγές σχετικά με τον τρόπο χρησιμοποίησης των UDID. Αν και δεν υπάρχει τρόπος να βρουν πχ το όνομά σας μέσω του UDID της συσκευής σας μπορούν να σας παρέχουν διαφημίσεις ανάλογα με το τί κάνετε στο κινητό.
Απ’ ότι φαίνεται η Apple δεν θέλει αυτόν τον πονοκέφαλο υπόψιν της και προχωρά στην κατάργησή του. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην τελική έκδοση του iOS 5 και με ποια μορφή αλλά μάλλον προς τα κει πάει το θέμα.
Όπως αναφέρει και ο John Gruber του Daring Fireball η Apple θέλει πιθανότατα να καυχηθεί για το βαθμό ασφαλείας που παρέχει το iOS 5 καθώς σε αντίστοιχη περίπτωση η Google δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να κάνει κάτι τέτοιο αφού ολόκληρο το Android έχει χτιστεί για να κερδίζει η Google χρήματα από τις διαφημίσεις.

Via:iphonehellas.gr

iOS 5 Beta 6

.] Εμφάνιση μηνύματος για πιθανή χρέωση όταν η λήψη της νέας έκδοσης γίνεται μέσω Wi-Fi και η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα. Κι επίσης αντικαταστάθηκε το “<1 λεπτό” σε “Απομένει λιγότερο από 1 λεπτό“.
2.] Ο “Συγχρονισμός Wi-Fi iTunes” μετονομάστηκε για ακόμη μία φορά και στην καινούρια έκδοση έχει γίνειiTunes μέσω Wi-Fi:
3.] Άλλαξε η προεπιλεγμένη ώρα υπενθυμίσεων για τα συμβάντα ημερολογίου! Πλέον για Γενέθλια και Γεγονότα η ειδοποίηση πραγματοποιείται στις 9 το πρωί αντί για τα μεσάνυχτα που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ παρέχονται και κάποιες καινούριες προεπιλογές ωρών ειδοποίησης:

4.] Περισσότερος έλεγχος στις native εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό μας στο Twitter:

5.] Όλοι οι ενσωματωμενοι ήχοι μεταφράστηκαν στα ελληνικά (πχ το Swoosh έγινε Σαΐτα) και επιπλέον άλλαξε και ο προεπιλεγμένος ήχος των tweets σε ένα διπλό σύντομο σφύριγμα.

6.] Οι ηχογραφήσεις μπορούν πλέον να σταλούν κανονικά μέσω iMessages
7.] Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αγοράς εφαρμογών απευθείας μέσα από το Game Center:
8.] Επανήρθε το μήνυμα διατήρησης των αρχικών φωτογραφιών όταν κάνουμε λήψη με HDR. Κι επίσης στην ίδια λειτουργία μπορούμε πλέον να έχουμε κλειδωμένα την αυτόματη έκθεση και αυτόματη εστίαση (Auto Exposure / Auto Focus).
9.] Την πρώτη φορά που ανοίγει το Camera Roll κάνει επαναφορά των φωτογραφιών μας. Επίσης η διαγραφή φωτογραφιών από ένα άλμπουμ μετονομάστηκε σε Αφαίρεση, ενώ η κανονική διαγραφή μας ρωτά αν θέλουμε να γίνει παντού (και στα άλμπουμ).
10.] Tα δεδομένα του Nike+ iPod στέλνονται πλέον απευθείας μέσα από την εφαρμογή και δεν απαιτείται o συγχρονισμός με το iTunes.

11.] Ο Οδηγός Διαμόρφωσης (Setup Assistant) στην πρώτη εκκίνηση της συσκευής πλέον δεν προσθέτει το Apple ID στο Game Center, το FaceTime και τα iMessages.

12.] Προστέθηκε η δυνατότητα προβολής των Διαγνωστικών δεδομένων που επιλέγουμε αν θέλουμε να αποστέλλονται ή όχι στην Apple.


13.] Άλλαξαν και πάλι οι μεταφράσεις στους Χάρτες. Το “Βασικά” και “Υβριδικά” έγινε “Βασικός” και “Υβριδικός” (χάρτης) αντίστοιχα.

14.] Τα Carrier Settings αναβαθμίστηκαν για ακόμη μία φορά. Συνεχώς προστίθενται νέοι πάροχοι.
15.] Η μεγαλύτερη ταχύτητα και η καλύτερη απόκριση του λειτουργικού είναι πλέον παντού εμφανής. Μέχρι και ο χρόνος εκκίνησης της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος έχει μικρύνει πάρα-πάρα πολύ.

Via:iphonehellas.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η ViewSonic παρουσιάζει το dual OS tablet, ViewPad με Windows 7 και Android 2.3

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  VP10pro_front_specs.jpg Εμφανίσεις:  38 Μέγεθος:  11,3 KBΈνα νέο tablet 10.1 ιντσών που παρουσίασε η Viewsonic, το ViewPad, έχει την δυνατότητα να τρέχει Windows 7 OS και Android 2.3.

Οδηγούμενο από τον νέο Intel Atom Z670 (1.50GHz) system-on-chip, έρχεται με μια capacitive 10.1 οθόνη (1024x600), 2 GB DDR3 Ram, 16 ή 32 GB SSD, WiFi n, bluetooh, Hdmi και μπαταρία 8 ωρών.

Η φόρτωση του Android γίνεται από το περιβάλλον των Windows 7, στην ουσία τρέχει "επάνω" από τα Windows σαν application και η έκδοση με Windows Home Premium 7, 16 GB SSD και Android 2.3 θα πωλείται στα 599 $.

Via:www.adslgr.com

Mozilla Firefox 6 διαθέσιμη η τελική έκδοση για desktops και Android

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα την τελική έκδοση του Firefox 6, τόσο για υπολογιστές όσο και για συσκευές Android.
Mozilla Firefox 6
Οι διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς πέραν τον κλασσικών επιδιορθώσεων μικροπροβλημάτων και κενών ασφαλείας, οι νέες λειτουργίες περιορίζονται στη βελτίωση των γραμματοσειρών, τη νέα μπάρα διευθύνσεων και την ταχύτερη εκκίνηση στο Panorama mode.

Mozilla Firefox 6 for Android
Σχετικά με την έκδοση Mozilla Firefox 6 για συσκευές Android, έρχεται με πληθώρα αλλαγών, βελτιώσεων και νέων λειτουργιών, όπως ο επανασχεδιασμός για συσκεύες με Gingerbread, καλύτερη υποστήριξη για tablets και περισσότερα από 160 νέα add-ons!

Via:www.techgear.gr

Αρχίζει η ανάπτυξη των Windows Phone 8

 
H Microsoft έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί τα σχέδιά της για το μέλλον. Η ανάπτυξη των Windows Phone 8 βρίσκεται ήδη προ των πυλών. Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανήρτησε αυτές τις ημέρες μια αγγελία, μέσω της οποίας αναζητά στελέχη που θα εργαστούν για την ανάπτυξη των Windows Phone 8. Το ότι απευθύνεται στην ευρύτερη αγορά σημαίνει ότι είναι ανοικτή σε νέες ιδέες για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού για smartphones κι αυτό έχει το δικό του ενδιαφέρον.
Τα WP8 έχουν αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Apollo και φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2012. Μέχρι τότε, πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται στη διάδοση του Mango των WP7, καθώς επίσης και στο επόμενο update με την κωδική ονομασία Tango.

Via:troktiko.eu

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

30 χρόνια pc

Από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο PC (Personal Computer) από την IBM έχουν περάσει 30 χρόνια. Ποιος θα πίστευε πριν μερικές δεκαετίες πως χάρη στην IBM (και τις αποφάσεις που πήρε την τότε εποχή) δημιουργήθηκε μία ολόκληρη βιομηχανία τρισεκατομμυρίων;
Ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής IBM Personal Computer 5150 παρουσιάστηκε στις 12 Αυγούστου του 1981 και έπαψε να διατίθεται στις 2 Απριλίου του 1987. Διέθετε μονόχρωμη οθόνη καθώς και IBM PC πληκτρολόγιο και κατά την διάρκεια της ζωής του "έτρεχε" τα λειτουργικά συστήματα IBM BASIC / PC-DOS 1.0, CP/M-86 και UCSD p-System. Βασίστηκε στον επεξεργαστή Intel 8088 στα 4.77MHz και διάθετε μνήμη από 16KB έως 256ΚΒ


Αν και ο όρος "personal computer" υπήρχε από αρκετά χρόνια πριν για να χαρακτηρίζει τον Xerox PARC Alto - μαζί με τους χαρακτηρισμούς microcomputer και home computer - ήταν τέτοια η επιτυχία του IBM Personal Computer που ήρθε για να μείνει και να χαρακτηρίζει όλους τους microcomputer που ήταν συμβατοί με IBM PC.

Via:www.thegreekz.com

M-Disc: κρατά τα δεδομένα για 1.000 χρόνια

Τα μέσα αποθήκευσης - όπως τα CDs, DVDs και Blu-ray-Disks – είναι μεν πρακτικά αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι σχετικά μικρή. Η Millenniate σε συνεργασία με την ειδική στα drives LG παρουσίασαν το λεγόμενο M-Disc, ένα DVD το οποίο μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα έως 1.000 χρόνια.


Σε αντίθεση με τα κλασικά οπτικά μέσα αποθήκευσης, στα οποία τα δεδομένα γράφονται μέσω του laser πάνω στην επιφάνεια τους, τα δεδομένα σχεδόν χαράζονται πάνω σε ένα M-Disc.

Έτσι μπορούν να διαβαστούν για 1.000 χρόνια, ενώ τα κλασικά οπτικά μέσα χάνουν συνήθως τα δεδομένα μέσα σε 10-20 χρόνια από την εγγραφή τους. Εκτός αυτού τα νέα δισκάκια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις καιρικές μεταβολές.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά δισκάκια M-Disc χρειάζεστε και έναν ειδικό M-Dics-Recorder, καθώς το laser στη διαδικασία εγγραφής χρειάζεται περίπου πέντε φορές περισσότερη ενέργεια από το laser ενός συμβατικού DVD Recorder. H ανάγνωση των M-Discs, ωστόσο, είναι εφικτή σε κάθε κανονικό DVD ή Blu-ray drive.

Via:www.thegreekz.com

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

20 χρόνια World Wide Web!

Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που ο Tim Berners-Lee, επιστήμονας του CERN, “ανέβαζε” την πρώτη ιστοσελίδα στο Internet από έναν υπολογιστή NeXT, η οποία περιελάμβανε μόνο text κείμενο και σύστησε στο κοινό το πασίγνωστο και δεδομένο σήμερα World Wide Web, για να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις ελεύθερα!
Η 6η Αυγούστου 1991 θα σήμανε την έναρξη της Διαδικτυακής εποχής, αν και το Internet θεωρητικά υπήρχε από το 1969. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό στράφηκε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο World Wide Web, μετά την ανακοίνωση του Berners-Lee το 1993, ότι θα είναι ελεύθερο για όλο τον κόσμο.




Αυτή ακριβώς η ελευθερία ήταν που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων browsers, όπως ο Netscape Navigator, για να μπορεί ο κόσμος να δει τις ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συνδέσεις dial-up. Παράλληλα, έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτοι μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, που είδαν στο Internet μια εύκολη και γρήγορη πηγή κέρδους.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η εξέλιξη ήταν τρομακτική, με τεράστιες βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud, τη διασκέδαση κλπ. με κυριότερο προσόν την ελευθερία.
Για επίλογο, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ταξινομημένες σε μηχανές αναζήτησης 17.91 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, ενώ αν υπολογιστούν και οι μη ταξινομημένες, ο αριθμός φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια!

Via:www.thegreekz.com

Hacker test: τα Windows 7 είναι πιο ασφαλή από το Mac OS X

Σε μια διάλεξη στο πλαίσιο της διάσκεψης για την ασφάλεια BlackHat, hackers συνέκριναν στην ασφάλεια των Windows 7 με αυτή του Mac OS X Lion. Το αποτέλεσμα: τα Windows 7 προσφέρουν στον τομέα της ασφάλειας πολλά περισσότερα πράγματα από ότι το OS X Lion. Η σύγκριση έγινε σε πέντε είδη επιθέσεων:


Γρήγορη επίθεση: ισοπαλία
Σε αυτή του είδους επίθεση στόχος είναι να οδηγηθεί ο χρήστης ώστε να κάνει κλικ σε ένα link και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί ο επιτιθέμενος ένα κενό ασφαλείας. Τόσο τα Windows 7 όσο και το OS X Lion προσφέρουν μια πληθώρα anti-exploit εργαλείων, όπως είναι η αποτροπή εκτέλεσης δεδομένων ή το ASLR (Address Space Layout Randomization).

Τοπική επίθεση: ισοπαλία
Μπορεί κανείς να υποκλέψει δικαιώματα administrator με το που αποκτά πρόσβαση σε ένα PC ή Mac; Και τα δύο σύστημα προσφέρουν αποτελεσματική προστασία έναντι διαφόρων τύπων επιθέσεων.

Δικτυακή επίθεση: πλεονέκτημα στα Windows
Εδώ εξετάζονται οι εκδόσεις server, ήτοι τα Windows Server 2008 R2 και OS X Server Lion. Ο Mac server φανερώνει κάποιες αδυναμίες καθώς, για παράδειγμα, ανοίγουν πολλά ports σε μια στάνταρ εγκατάσταση. Εκτός αυτού υπάρχουν χτυπητές αδυναμίες στα πρωτόκολλα Bonjour και Remote Desktop της Apple.

Απόκρυψη συστήματος: πλεονέκτημα στα Windows
Σε αυτό το τομέα εξετάζεται πόσο καλά το σύστημα μπορεί να εντοπίζει κρυμμένα malwares. Tα Windows τα πάνε καλύτερα αν και τα Kernel Mode Rootkits είναι εφικτά και στα δύο συστήματα.

Υποκλοπή ταυτότητας: πλεονέκτημα στα Windows
Πόσο καλά προστατεύονται τα Windows και OS X όταν ένας επιτιθέμενος αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση; Πόσο εύκολα μπορεί τότε αυτός να βρει πληροφορίες και να τις υποκλέψει; To Active Directory εμποδίζει το δρόμο σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες ενώ το Windows Firewall παρακολουθεί τις ροές δεδομένων. Σε αυτό το τομέα το Mac OS X προσφέρει λίγα πράγματα.

Via:www.thegreekz.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων

Η Wikipedia, η οποία ανήκει στο μη κερδοσκοπικό Wikimedia Foundation, έχει αρχίσει να χάνει εθελοντές συντάκτες. Η πολύγλωσση online εγκυκλοπαίδεια με πάνω από 19 εκατομμύρια άρθρα χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα γράφουν και θα επεξεργάζονται/διορθώνουν τα άρθρα της ώστε να μένει πάντα ενημερωμένη όσον αφορά το περιεχόμενο της.

Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, αποκάλυψε τη μεγάλης σημασίας πληροφορία κατά τη διάρκεια του Wikimania, του ετήσιου συνεδρίου της ιστοσελίδας στη Χάιφα του Ισραήλ. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους ήδη υπάρχοντες εθελοντές, οι διαχειριστές της εγκυκλοπαίδειας εργάζονται ώστε να απλοποιήσουν τα εργαλεία με τα οποία οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν και να επεξεργαστούν το υλικό.

Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια παρουσίας της στο διαδίκτυο που η ιστοσελίδα ανακοινώνει δημόσια ότι ο αριθμός των συνεισφερόντων και των εθελοντών μειώνεται. Σε προηγούμενη ανακοίνωση, η οργάνωση επέμενε ότι ο αριθμός των ενεργών της συντακτών παρέμενε σταθερός.

Via:www.adslgr.com

Η Google κατηγορεί Apple-Microsoft για… αθέμιτο ανταγωνισμό!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Google και τις εταιρίες Apple, Microsoft και Oracle.

Ο ιντερνετικός κολοσσός, τις κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν ν΄αυξήσουν τις τιμές στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Google, οι 3 ανταγωνίστριες εταιρίες συμμάχησαν ώστε να αγοράσουν τους χαρτοφύλακες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των εταιριών Νόρτελ και Νόβελ, οι οποίες υπήρξαν πρωτοστάτες σε καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα.

Via:www.thegreekz.com
Με απόφαση της η Samsung και μετά από ασφαλιστικά μέτρα της Apple, αναστέλει την διαφήμιση και πώληση του νέου της Android tablet 10.1 ιντσών στην Αυστραλία.

Η πώληση θα ξαναρχίσει αμέσως μόλις πάρει την δικαστική άδεια και έρχεται σε συνέχεια αγωγών της Apple εναντίον της Samsung για παραβάσεις των πατεντών της στην "αίσθηση" και στην τεχνολογία της touchscreen οθόνης του iPad.

Η όλη διαμάχη έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο με τις δύο εταιρίες να αλληκατηγορούνται για παραβίαση πατεντών σε διάφορες χώρες, ενώ η Apple ισχυρίζεται πως η Αυστραλιανή έκδοση του tablet είναι διαφορετική από αυτή των ΗΠΑ, με την Samsung να απαντά με αποστολή 3 δειγμάτων προς εξέταση.
Η νέα ακρόαση έχει οριστεί για τις 29 Αυγούστου.


Via: www.adslgr.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πτώση ορόσημο για το ποσοστό των χρηστών Windows XP

Πτώση ορόσημο για το ποσοστό των χρηστών Windows XP.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του TechSpot το ποσοστό των χρηστών Windows που χρησιμοποιούν την έκδοση XP, για πρώτη φορά έχει μειωθεί κάτω από το 50%.

Με το μερίδιο των XP να μειώνεται, παρατηρείται επίσης μια γενικότερη μείωση των Windows χρηστών μεταξύ των μηνών Ιουνίου και του Ιουλίου που μας πέρασαν. Η μείωση του ποσοστού των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft είναι της τάξεως του 0.63% (από 88.76% σε 88.29% επί του συνολικού μεριδίου της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων). Ακολουθεί το Mac OS το οποίο είδε το ποσοστό του να αυξάνεται κατά 0.22% κατέχοντας το 5.37% του μεριδίου επί της αγοράς. Μικρή αύξηση του ποσοστού του κατά 0.03% είδε και το Linux με συνολικό μερίδιο 0.95%. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μερίδιο των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές παρουσίασε και αυτό αυξητικές τάσεις.



Όσον αφορά τα Windows, όπως αναφέρεται και παραπάνω τα Windows XP μείωσαν το ποσοστό του μεριδίου τους από το 51.13% στο μερίδιο ορόσημο του 49.94%. Τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού τους σημείωσαν τα Windows 7, από 27.13% στο 27.87%, ενώ τα Vista παρουσίασαν πτωτική πορεία κατά 0.28%.



Υπενθυμίζεται ότι η υποστήριξη των Windows XP με Service Pack 2 ή παλαιότερη έκδοση έχει διακοπεί από τη Microsoft από τον Απρίλιο του 2009, ενώ τα συστήματα με εγκατεστημένο το Service Pack 3 θα υποστηρίζονται επίσημα μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Via:www.thegreekz.com