Subscribe:

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

H Microsoft ετοιμάζει τον αντίπαλο του Apple TV

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AppleInsider η Microsoft ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Apple και το Apple TV με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που θα ενσωματωθεί στη δημοφιλή κονσόλα Xbox 360
H Microsoft, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με παρόχους ώστε να παραλάβει τα δικαιώματα. Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί με μηνιαία συνδρομή και θα επιτρέπει στους κατόχους Xbox 360 το streaming τηλεόρασης στις τηλεοράσεις τους. Σε αυτούς που διαθέτουν ήδη κάποια συνδρομή με παρόχους θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το περιεχόμενο αυτό να μεταδίδεται μέσω της κονσόλας. Θα επιτρέπεται, επίσης, και η συνδρομή σε μεμονωμένα κανάλια για δίκτυα όπως το HBO ή το Showtime.
Το νέο αυτό προϊόν από τη Microsoft θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο με το Apple TV όσο και με το Google TV αν και πληροφορίες λένε ότι μια τέτοια υλοποίηση έχει έναν ορίζοντα 12 μηνών ακόμα. Ωστόσο το Google TV αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα τόσο στις πωλήσεις (η Sony ήδη «κόβει» πολύ από την τιμή των συσκευών ώστε να πουλήσει περισσότερο) όσο και στο περιεχόμενο με ολοένα και περισσότερα δίκτυα να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους αφήνοντας ουσιαστικά περιορισμένη λειτουργικότητα. Και το Apple TV, βέβαια, αν και πάει καλά στις πωλήσεις παραμένει ακόμα με την καθοδήγηση δύο μεγάλων δικτύων χωρίς να έχουν μπει στο παιχνίδι και άλλοι μεγάλοι σταθμοί.

Το iPad έρχεται… σε 10 ακόμη χώρες

Η επέλαση του iPad συνεχίζεται σε 10 νέες χώρες.

Δανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Πολωνία υποδέχονται σήμερα το iPad, ενώ για τις Ταϊβάν και Νότια Κορέα η επίσημη διάθεση του iPad έχει ήδη ξεκινήσει με το tablet της Apple να βρίσκεται από το πρωί στα ράφια των καταστημάτων.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Wi-Fi: Καταστροφικό για τα φυτά και τα δέντρα !!!

δάσος
Η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι…
η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.
Την έρευνα είχε παραγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Alphen aan den Rijn, μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής.
Οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια και διαπίστωσαν, έπειτα από συστηματική παρατήρηση, ότι τα ασύρματα δίκτυα «ενοχοποιούνται» για την κατάσταση.
Πρόσθετες έρευνες διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση -όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi- επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.
Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.
Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα (μελίες) τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.
Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους. «Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
Παράλληλα, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.

Η Symbian Foundation κλείνει οριστικά όλες τις ιστοσελίδες της

Το τέλος πλησιάζει για το λειτουργικό σύστημα Symbian (τουλάχιστον με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα), καθώς η Symbian Foundation ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλες τις ιστοσελίδες της που φιλοξενούν τον open-source κώδικα, τις διορθώσεις και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται ένας προγραμματιστής, στις 17 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα γίνει περαιτέρω ανάπτυξη του Symbian OS, αφού πλέον η υποστήριξη στους προγραμματιστές θα γίνεται μέσω αίτησης και αποστολής κάποιου USB ή DVD με τα απαραίτητα εργαλεία, πιθανότατα και με κάποια χρέωση.

Η κίνηση μοιάζει αρκετά λογική, αφού το Symbian OS είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα iOS, Android OS και WP7 OS, ενώ πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επόμενη κίνηση της Symbian Foundation. Θα δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα ή θα συμπορευτεί με Intel, Nokia και AMD στο MeeGo OS;

BendDesk Multitouch Surface


Το BendDesk είναι μία νέα multitouch επιφάνεια που δημιούργησε η ομάδα The Media Computing Group, η οποία διαφέρει από τις άλλες για το γεγονός ότι σχηματίζει μια καμπύλη με κλίση περίπου 90 μοίρες, ενώ χρησιμοποιεί δύο βιντεοπροβολείς, τρεις κάμερες και αρκετά υπέρυθρους αισθητήρες για να αναγνωρίζει μέχρι και 10 σημεία επαφής.
Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video τις πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες του:

BlackBerry Empathy

Οι σχεδιαστές Kiki Tang και Daniel Yoon παρουσιάζουν το BlackBerry Empathy, ένα concept smartphone που δημιουργήθηκε με στόχο να συνδυάσει τα ανθρώπινα συναισθήματα με την έννοια της κοινωνικής δικτύωσης.

Το BlackBerry Empathy (χρηματοδοτήθηκε από την RIM) περιλαμβάνει ένα βιομετρικό δαχτυλίδι, το οποίο φορά ο χρήστης για να συλλέγει “συναισθηματικά δεδομένα” και διάφανη οθόνη OLED, που γίνεται αδιαφανής όταν χρησιμοποιείται. Επίσης, το μπροστινό μέρος είναι ολόκληρο μια επιφάνεια αφής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κανονικό πληκτρολόγιο.
Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Ο Daniel περιγράφει τη λειτουργία του ως εξής:

“Πρόκειται για μια συσκευή αφής, όπου όλες οι επαφές του χρήστη εμφανίζονται γραφικά για να μπορεί να δει ποιος συνδέεται με ποιον. Κάθε επαφή διαθέτει ένα Avatar που περικλείεται από δύο έγχρωμους δακτύλιους. Ο εσωτερικός δακτύλιος δείχνει την προηγούμενη συναισθηματική κατάσταση της επαφής, ενώ ο εξωτερικός την παρούσα. Είναι σημαντικό να φαίνεται η αλλαγή των συναισθημάτων έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το πως επηρεάζει κάποιο γεγονός κάποια από τις επαφές του χρήστη“

Μία ακόμη σημαντική λειτουργία είναι το διάγραμμα συναισθηματικής υγείας “Emotional Health Chart“, όπου παρακολουθείται η συναισθηματική κατάσταση του χρήστη για αόριστο χρονικό διάστημα.

Document Extractor - Οθόνη υπολογιστής,εκτυπωτής και scanner

Όσο περνάνε τα χρόνια η ανάγκη για εκτυπωμένα έγγραφα μειώνεται, με τα ψηφιακά αρχεία να τα αντικαθιστούν με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος που θα σας ζητήσει κάτι χειροπιαστό, μια διπλωματική εργασία, μία εταιρική προσφορά, ένα σχέδιο κλπ.

Το ακόλουθο concept ανήκει στον σχεδιαστή Byeong Min Choe, ο οποίος δημιούργησε το “Document Extractor“, ένα κλωνοποιημένο iMac που είναι ταυτόχρονα εκτυπωτής και scanner, για εξοικονόμηση χώρου και μεγαλύτερη λειτουργικότητα!


Στο πίσω μέρος της multitouch οθόνης υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση χαρτιού, με την εκτύπωση να γίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ από την ίδια σχισμή δέχεται σελίδες για σάρωση! Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να “κόψει” οτιδήποτε θέλει από την εικόνα που έχει μπροστά του (μέσω κάποιας σχετικής εφαρμογής) και να εκτυπώσει άμεσα.
Πραγματικά εκπληκτική ιδέα, αλλά….

LG LU3000 Android Smartphone: Ταχύτερο από iPhone 4 και Samsung Galaxy S

Η LG παρουσίασε ένα νέο Android smartphone στη Νότιο Κορέα, το LG LU3000, το οποίο φαίνεται ότι ξεπερνά σε ταχύτητα τα iPhone 4 και Samsung Galaxy S, τουλάχιστον στις συγκρίσεις που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω video.

Το LG LU3000 διαθέτει οθόνη 3.8” IPS ανάλυσης 800 x 480, επεξεργαστή TI OMAP 3630 1GHz, κάμερα 5MP με flash και δυνατότητα εγγραφής Full HD video 1080p, και έξοδο HDMI, ενώ χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo.


Η Apple διαθέτει 1 εκατομμύριο MacBooks κάθε μήνα, φήμες για SSDs στα νέα MacBook Pro

Εξαιρετικά τα νέα για την Apple, αφού φαίνεται ότι η κίνηση της να ανανεώσει τη σειρά MacBook Air έχει αποφέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DigiTimes, η ζήτηση για των διάφορων μοντέλων MacBook για το τελευταίο τρίμηνο του 2010 έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μονάδες ανά μήνα, με τις πωλήσεις των MacBook Air να καταλαμβάνουν περίπου το 25% για αυτό το διάστημα.

Το μερίδιο της Apple στην παγκόσμια αγορά ανέβηκε από 3.7% το πρώτο τρίμηνο σε 5.2% στο τρίτο, ενώ μόνο στις ΗΠΑ διπλασίασε το ποσοστό της (από 6.7% σε 12.6%)
Ο σημαντικότερος λόγος για αυτή την υποδοχή από το κοινό είναι η χρήση των SSDs αντί για τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους, και ήδη φημολογείται έντονα ότι θα χρησιμοποιηθούν και στην επόμενης γενιάς σειρά MacBook Pro, τα οποία αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο 2011.

Toshiba Power TV Series: Τηλεοράσεις LED με ενσωματωμένη μπαταρία 2 ωρών!

Τι πιο εκνευριστικό από το να βλέπεις έναν αγώνα ή μία ταινία και ξαφνικά μια διακοπή ρεύματος να σου χαλάει τη μετάδοση. Αυτό μάλλον σκέφτηκαν και στην Toshiba και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη σειρά τηλεοράσεων LED Power TV, οι οποίες διαθέτουν εσωτερική μπαταρία με αυτονομία δύο ωρών!

Μη νομίζετε ότι πρόκειται για μικρές τηλεοράσεις, αφού η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα 24” και 32”, ενώ η εταιρία φρόντισε να χρησιμοποιήσει και την τεχνολογία “Auto Signal Booster” για ενίσχυση του τηλεοπτικού σήματος σε προβληματικές περιοχές, καθώς και την τεχνολογία “Auto View” για αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Μπορεί να μη λειτουργεί η παιχνιδοκονσόλα ή το Blu-ray player, αλλά για σύντομες διακοπές ρεύματος είναι καλή περίπτωση

Microsoft TV Service

Τελικά, η προσφορά τηλεοπτικών προγραμμάτων απασχολεί έντονα όλες τις μεγάλες εταιρίες, καθώς σύμφωνα με το Reuters η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές εταιρίες του χώρου για να δημιουργήσει τη δική της online υπηρεσία TV.

Κατά τα φαινόμενα, η νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρεται μέσω της παιχνιδοκονσόλας Xbox 360, αλλά και μέσω του λειτουργικού συστήματος Windows, με τη Microsoft να βλέπει το νέο αυτό προϊόν ως την “εικονική καλωδιακή τηλεόραση” που μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft είναι να καταφέρει πραγματικά να πείσει τις μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εταιρίες για την παροχή υλικού, διαφορετικά θα έχει τα προβλήματα του Google TV, το οποίο έχουν αποκλείσει αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα.

Νέα PwnageTool, redsn0w & ultrasn0w

H dev-Team σήμερα έδωσε στην κυκλοφορία την αναβαθμισμένη έκδοση του ultrasn0w, η οποία είναι συμβατή με τα iPhone 3G και iPhone 3GS με baseband μεγαλύτερες της 05.13.04
Συνοπτικά #1 (redsn0w for OSX + Windows):
  1. Εάν έχετε iPhone 3GS με παλιά bootrom και είστε ήδη unlocked αλλά θέλετε να πάτε στην 4.2.1 περιμένετε μέχρι να βγει ένα unofficial bundle
  2. Χρησιμοποιήστε το redsn0w για OSX ή Windows.  Ενεργοποιήστε το “Install iPad baseband” και αποδεχτείτε την προειδοποίηση.
  3. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση της ramdisk, κατεβάστε το ultrasn0w από το Cydia.
Συνοπτικά #2 (PwnageTool for OSX):
  1. Εάν έχετε iPhone 3GS με παλιά bootrom και είστε ήδη unlocked αλλά θέλετε να πάτε στην 4.2.1 περιμένετε μέχρι να βγει ένα unofficial bundle
  2. Εγκαταστήστε το ultrasn0w μέσω του Cydia
  3. Κατεβάστε αυτό: IPSW

  4. Τρέξτε το PwnageTool και δημιουργήστε μια custom 4.1 ipsw. «Πείτε» στο πρόγραμμα ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε την iPad baseband που κατεβάσατε.  Κάντε restore στο iPhone χρησιμοποιώντας την ipsw που μόλις δημιουργήσατε.
Αναλυτικά:
Η 06.15 baseband είναι νεώτερη από τις 05.14 ή 05.15 (στις οποίες δεν δουλεύει το σημερινό unlock). Πολύ απλά αναβαθμίστε στην 06.15 έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο αυτό unlock. Η baseband αυτή υπάρχει στην ipsw της 3.2.2 για το iPad την οποία μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα (προλάβετε, όμως, γιατί σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμη). Το PwnageTool και το redsn0w θα αναβαθμιστούν σύντομα ώστε να γίνει ευκολότερη αυτή η διαδικασία.
  1. Πρώτα έχουμε το “PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition”, το οποίο είναι μόνο για Mac. Έχει ένα ειδικό παράθυρο διαλόγου που θα σας ζητάει εάν θέλετε να αναβαθμίσετε στην baseband του iPad. Απαιτείται να έχετε κατεβάσει ήδη την ipsw της 3.2.2 για το iPad.
  2. Mόλις γίνει διαθέσιμο το PwnageTool 4.1.3 θα αναβαθμιστεί και το repo του ultrasn0w: http://repo666.ultrasn0w.com με το ultrasn0w 1.2, που καλύπτει την baseband 01.59.00 για το iPhone 4 και τις 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00 για τα iPhone 3G και iPhone 3GS.
  3. Τέλος, θα κυκλοφορήσει και μια αναβάθμιση στο redsn0w αργότερα για τους χρήστες Windows με τις ίδιες επιλογές και δυνατότητες.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
  1. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε downgrade την baseband ούτε να την κρύψετε από την Apple. Με αυτόν τον τρόπο χάνετε την εγγύησή σας!
  2. Εάν κυκλοφορήσει κάποια μελλοντική baseband με σημαντική διόρθωση, η οποία είναι της σειρά 05.χχ δεν θα μπορείτε να κάνετε το update (γιατί θα φαίνεται σαν downgrade). Ούτως ή άλλως, βέβαια, αποφεύγετε τις αναβαθμίσεις εφόσον βασίζεστε στο unlock.
  3. Με την έκδοση 4.2.1 και αν έχετε την 06.15 στο iPhone δεν θα μπορείτε να κάνετε restore σε original έκδοση ποτέ ξανά. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε custom ipsw. Και πάλι, βέβαια, αν βασίζεστε στο unlock θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι σε αυτό.
  4. Μην αναβαθμίσετε στην 06.15 εάν δεν το χρειάζεστε!
Αυτή η έκδοση του PwnageTool περιέχει ένα bundle για την 4.2.1 για τους χρήστες iPhone 3G. Για όλους τους άλλους είναι είναι η 4.1! Εάν έχετε iPhone 3GS με την παλιά bootrom, το νέο redsn0w μπορεί να αναλάβει την 4.2.1 (στην πραγματικότητα περιλαμβάνει όλες τις συσκευές, αν και σε κάποιες είναι στη μορφή tethered). Οι χρήστες iPhone 3GS με παλιά bootrom που θέλουν να πάνε στην 4.2.1 δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το PwnageTool. Aναβαθμίστε πρώτα στην 4.2.1 και μετά το νέο redsn0w θα κάνει τα υπόλοιπα.
Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο PwnageTool από εδώ και το redsn0w εδώ για Windows και εδώ για Mac OS.

iOS 4.2.1 και οι επιπτώσεις του στην απόκριση των iDevices 2

Άφού είδαμε τις ευχάριστες επιπτώσεις του iOS 4.2.1 στο iPad σήμερα θα δούμε αν το τελευταίο update του iOS παρουσιάζει τα ίδια θετικά συναισθήματα στους κατόχους των υπολοίπων iDevices. To gigaom διενήργησε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, χρησιμοποιώντας διάφορα τεστ επιδόσεων (benchmarking tests) για το τελευταίο iOS τόσο στο iPhone 3G όσο και στο iPhone 4, τα αποτελέσματα της οποίας σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

iPhone 3G

Εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν: GeekBench 2 (0,79€), Gauge Mathematical Tool (1,59€), BenchTest (0,79€), SunSpider (δωρεάν) και V8 (δωρεάν). Ο σκοπός ήταν να μετρηθούν οι επιδόσεις των iOS 3.1.3, iOS 4.0.2, iOS 4.1 και iOS 4.2.1 στο iPhone 3G.

Αποτελέσματα για το iPhone 3G με iOS 4.2.1

Όπως παρατηρούμε από τον παραπάνω πίνακα αποτελεσμάτων, ελάχιστα είναι τα σημεία όπου το iOS 4.2.1 βαθμολείται υψηλότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού (JavaScript και Drawing into view).  Οι επιδόσεις στη διαχείριση της μνήμης αλλά και η εκτέλεση του “Gague’s Prime Number” είναι απελπιστικές. Οι τιμές αυτές επηρεάζουν πρωτίστως εφαρμογές που χρησιμοποιούν προηγμένες υπολογιστικές λειτουργίες όπως π.χ το Documents to Go.
Παρ’όλα αυτά, η χρήση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών του iPhone 3G έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Χρησιμοποιώντας τα Notes, Safari, Calendar και Contacts το gigaom παρατήρησε εμφανή βελτίωση στην ταχύτητα κύλισης και σε άλλες λειτουργίες όπως π.χ στην εισαγωγή δεδομένων.

iPhone 4

Τα αντικρουόμενα αποτελέσματα των τεστ στο iPhone 3G (benchmarking tests  vs αποτελέσματα χρήσης) οδήγησαν το gigaom στο επόμενο βήμα. Το iPhone 4 πήρε σειρά με σκοπό να δοκιμαστεί στα ίδια τεστ ώστε να επιβεβαιώσει ή όχι τα αποτελέσματα των προηγούμενων μετρήσεων.
Από τη στιγμή που τόσο τα αποτελέσματα του “GeekBench Stdlib Allocate” όσο και τα αποτελέσματα του “Gague Prime Number” παρουσιάζουν τα ίδια απογοητευτικά νούμερα στο iPhone 4 όπως και στο iPhone 3G, το gigaom συμπεραίνει ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετρήσεις πιθανώς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο iOS 4.2.1, και δεν παρουσιάζουν απαραίτητα τις πραγματικές επιδόσεις των συσκευών.

Συμπεράσματα

Εώς ότου ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα αποτελέσματα των benchmarking tests, ωστόσο σαν γενικό κανόνα μπορούμε να πούμε ότι οι κάτοχοι iPhone  που χρησιμοποιούν την συσκευή όπως αυτή έρχεται από το κουτί, χωρίς να την αξιοποιούν πλήρως με τις διαθέσιμες εφαρμογές του App store δεν έχουν κανένα λόγο να μην αναβαθμίσουν στο iOS 4.2.1 καθώς οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής παρουσιάζονται βελτιωμένες όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης. Για όλους τους υπόλοιπους, προτείνεται να περιμένετε λίγο ακόμα εώς ότου έχουμε περισσότερες μετρήσεις…

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Kinect as a Nintendo controller on the PC

H Apple επιλέγει νέους κατασκευαστές για τα ακουστικά στο iPhone

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cens.com η γιαπωνέζικη εταιρεία FOSTER χάνει την αποκλειστικότητα στην κατασκευή των ακουστικών που βρίσκονται στις συσκευασίες των iPhone καθώς η Apple επέλεξε δύο άλλες ταϊβανέζικες εταιρείες, τις Hon Hai και Cheng Uei.

H FOSTER κατείχε την αποκλειστικότητα κατασκευής των ακουστικών για αρκετό καιρό αλλά η συμφωνία ήταν μέχρι την έναρξη του 2011. Μετά το νέο έτος, η Hon Hai θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των εσωτερικών αλωδίων και τη συναρμολόγηση των συσκευών ενώ η Cheng Uei θα αναλάβει το εξωτερικό καλώδιο, τα ακουστικά και τα κουμπάκια ελέγχου. Η συμφωνία αυτή κοστολογείται περίπου στα 300 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης (πάνω από 50%) για τις δύο εταιρείες, οι οποίες δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με την Apple αφού η Cheng Uei είναι υπεύθυνη για τους OEM φορτιστές στο iPad.

Κινέζα φυλακίζεται εξαιτίας Twitter post



Μία γυναίκα στην Κίνα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο περιορισμού σε εγκαταστάσεις καταναγκαστικής εργασίας, εξαιτίας δημοσίευσης στο Twitter.

Συγκεκριμένα η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Cheng Jianping κατηγορήθηκε για διατάραξη της κοινωνικής τάξης λόγο προσβλητικού post στο Twitter το οποίο δημοσιεύτηκε στα μέσα του περασμένου μήνα και εξωθούσε τους διαδηλωτές να σπάσουν το κιόσκι της Ιαπωνίας στην έκθεση της Shanghai, προσθέτοντας στο τέλος του post το σχόλιο "Επιτεθείτε, θυμωμένα νιάτα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter όπως και πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες και σελίδες είναι απαγορευμένα στην Κίνα, αλλά πολλοί τις χρησιμοποιούν παρακάμπτοντας τους μηχανισμούς φραγής.

Η Cheng είχε συλληφθεί και στο παρελθόν εξαιτίας της ακτιβιστικής της δράσης, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της απελευθέρωσης κρατουμένων και της υποστήριξης του δημοκρατικού πολιτεύματος

Virus Alert: Kενό Ασφαλείας παρακάμπτει το UAC



Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι εξετάζει ένα νέο πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας των Windows, το οποίο έχει δημοσιευτεί σε κινέζικη ιστοσελίδα και βασίζεται πάνω στο αρχείο win32k.sys.

Το συγκεκριμένο sys file είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία με τον πυρήνα διαφόρων υποσυστημάτων με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε το έχει στον έλεγχο του να μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα ώστε να εκτελέσει κώδικα παρακάμπτοντας έτσι το User Account Control (UAC), της Microsoft.

Βάση αυτού γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι όσοι χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Vista και Windows 7, 32bit και 64bit είναι εκτεθειμένοι.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εκμετάλλευσης του κενού ασφαλείας, αλλά επειδή έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, αναμένεται ότι θα αξιοποιηθεί σύντομα από τους επιτήδειους.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να επιδείξετε την πρέπουσα προσοχή, όσοι έχετε Windows, ωσότου βγει το σχετικό patch από την Microsoft.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δορυφορικό τηλέφωνο IsatPhone από την Otesat-Maritel

IsatPhone
  Η Otesat-Maritel ανακοινώνει ότι υπέγραψε σύμβαση ως Distribution Partner με τον Inmarsat για το νέο δορυφορικό σύστημα Global Satellite Phone Services (GSPS) IsatPhone, το πρώτο κινητό δορυφορικό τηλέφωνο (handheld) με παγκόσμια κάλυψη από τον Inmarsat.
Το νέο δορυφορικό τηλέφωνο χρησιμοποιεί τους δορυφόρους 4ης γενιάς Ι4 του Inmarsat και παρέχει αξιόπιστη συνδεσιμότητα δικτύου με εξαιρετικής ποιότητας τηλεφωνία και ανταγωνιστικές τιμές υπηρεσιών και τερματικού.
Με μέγεθος και σχεδιασμό ενός GSM τηλεφώνου, είναι εύχρηστο και έχει σχεδιαστεί να δουλεύει σε δύσκολες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει η συσκευή είναι δορυφορική τηλεφωνία, τηλεφωνητή, μικρά μηνύματα κειμένου, email και GPS location data.
Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταριών και αποτελεί το μόνο φορητό δορυφορικό τηλέφωνο που διαθέτει bluetooth. Επιπλέον η συσκευή διαθέτει ημερολόγιο, ξυπνητήρι, calculator, παύση μικροφώνου (mute) και συγχρονισμό με MS Outlook 2007 (PC).
Το IsatPhone απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών και ιδιωτών σε ξηρά και θάλασσα, όπως ναυτιλιακές εταιρίες, ναυτικούς και yachting, στο δημόσιο τομέα και στις ένοπλες δυνάμεις, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, σε κατασκευάστριες εταιρίες κλπ.
Έχει ενιαία χρέωση ανά υπηρεσία παγκοσμίως και αποτελεί την ιδανική λύση διεθνούς τηλεφωνικής κυρίως επικοινωνίας, σε περιοχές όπου τα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι ανεπαρκή ή το τηλεπικοινωνιακό κόστος είναι πολύ υψηλό.
Η παροχή της εν λόγω υπηρεσίας θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα 5 νέα χαρακτηριστικά του iPad 2

Πρόσφατη αναφορά από κινέζικη εφημερίδα κάνει λόγο για πέντε νέα χαρακτηριστικά που θα υπάρχουν στο επερχόμενο iPad 2

Το iPad 2 δεν είναι πολύ μακριά αν αναλογιστούμε ότι η πιθανή του ανακοίνωση θα γίνει τον Ιανουάριο και η πιθανή του κυκλοφορία τον Απρίλη, όπως και πέρισυ. Τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στη συσκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:
  • Video phone
  • New display technology
  • 3-axis gyroscope
  • ‘Better mobility’
  • USB
Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι λίγο πολύ αναμενόμενα εδώ που τα λέμε απλώς μια ακόμα επιβεβαίωση δεν βλάπτει. Το “videophone” αναφέρεται στη δυνατότητα FaceTime που θα έχει το νέο iPad, χωρίς, βέβαια, να είναι γνωστό αν θα υπάρχει και οπίσθια κάμερα εκτός της μπροστινής. Η ύπαρξη, επίσης, της Retina οθόνης και στο iPad δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε αφού όλη η υπόλοιπη σειρά την διαθέτει (iPhone, iPod touch). Yπάρχει, ακόμα, και η πιθανότητα ενσωμάτωσης του “Gorilla Glass” που θα προσφέρει έξτρα προστασία σε συνδιασμό με την πρόσφατη πατέντα της Apple που κάνει  λόγο για ανθρακονήματα.
To γυροσκόπιο, επίσης, βγάζει νόημα εφόσον ενσωματώθηκε και στο iPhone 4, αν και η ύπαρξη USB μοιάζει λίγο περίεργη. Υπήρχε, βέβαια, συμμετοχή της Apple στην παγκόσμια προσπάθεια υιοθέτησης κοινού προτύπου (miniUSB) για τη φόρτιση των συσκευών, οπότε, ίσως να το δούμε και αυτό μαζί με την ύπαρξη δύο dock connectors όπως είχαμε δει σε άλλη πατέντα.
Η φράση “better mobility”, καλύτερη φορητότητα δηλαδή, είναι λίγο παράξενη και πιθανόν να αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός “world” mode iPad, με την υποστήριξη τόσο του GSM όσο και των CDMA δικτύων, ή και στην φήμη περί ενσωματωμένης SIM.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

iOS 4.2.1 - διαχείριση μνήμης στο iPad

Κυκλοφόρησε, το εγκαταστήσατε και τώρα αναρωτιέστε… είναι πιο γρήγορο; Ο λόγος φυσικά για το τελευταίο update του iOS (4.2.1), το πρώτο ενοποιημένο firmware για όλα τα iDevices (iPhone, iPod touch και iPad).
Το παρακάτω γράφημα του iPadevice έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση “διαχείριση μνήμης” στο iPad, η οποία τις περισσότερες φορές συνεπάγεται και ανάλογη αυξομείωση της ταχύτητας απόκρισης:
Στο iPad λοιπόν το iOS 4.2.1 είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Εμείς, ως χρήστες του iPad από την 1η ημέρα κυκλοφορίας του, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι με το νέο iOS η συσκευή είναι σαν ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Tο Skype γιορτάζει 25 εκατομμύρια χρήστες

Το Skype γιορτάζει 25 εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα
Το Skype μοιράζεται την χθεσινή επιτυχία, δηλαδή την ταυτόχρονη online παρουσία 25 εκατομμυρίων χρηστών. Δεν διευκρινίζουν αν πρόκειται για 25 εκατομμύρια κλήσεις ή chat, ανταλλαγή αρχείων κλπ. Το blog post αναφέρει μόνο “25 million people online, on Skype, at the same time” επίτευγμα που σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για 2.5 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας. Το νούμερο είναι τρομακτικά μεγάλο με το Skype να αναφέρει ότι τα Skype-to-Skype calls το 2009 ξεπέρασαν σε διάρκεια τα 113 δισεκατομμύρια λεπτά με το 40% αυτών να είναι video calls του πρώτους 6 μήνες. Α ναι, το Skype απασχολεί περί τους 800 εργαζομένους μόνο – κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας της ομάδας που τις αξίζουν συγχαρητήρια και που φαίνεται να ετοιμάζεται με δειλά βήματα για το Αμερικανικό χρηματιστήριο ή κάτι παρόμοιο. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες έτσι και αλλιώς.

Τα περισσότερα παίδια θέλουν Tablet's Και H/Y

Τα περισσότερα πιτσιρίκια θέλουν tablet και υπολογιστές και iPad φυσικά
Τα νούμερα μιλάνε και όπως αναφέρει και το post στο engadget, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Οι ερευνητές της Nielsen έκαναν κάτι πολύ απλό. Άπλωσαν πολλά gadgets μπροστά στα πιτσιρίκια ηλικίας 6 ως 12 και 13+ και τα ρώτησαν ποια θα αγόραζαν τους επόμενους 6 μήνες. Τα περισσότερα, δηλαδή το 31% αυτών επέλεξαν το iPad που ήταν και το μόνο tablet στην έρευνα. Αυτό όμως που είναι πιο ενδιαφέρον ακολουθεί, γιατί το 20% των παιδιών πάνω από τα 13 επέλεξαν υπολογιστή. Μπορεί το iPad και οποιοδήποτε άλλο tablet να μην μοιάζουν στον κλασσικό υπολογιστή που η μαμά στολίζει με σεμεδάκια και ο μπαμπάς έχει στο γραφείο, είναι όμως αυτό ακριβώς. Ένας υπολογιστής με διαφορετικό interface.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ovi Store, Πώς να φτιάξετε τη δική σας εφαρμογή για Nokia κινητά

Ovi App Wizard
 
Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι η διεύθυνση του RSS feed του blog ή του site σας, καθώς και το λογότυπο του blog/site σας σε δύο διαστάσεις, 256 x 256 pixels και 360 x 60 pixels.
Δείτε βήμα-βήμα πώς θα φτιάξετε το δικό σας Ovi application για κινητά Nokia!
  1. Μπαίνετε στο appwizard.ovi.com και κάνετε κλικ στο “Get Started”.
  2. Εισάγετε την διεύθυνση του RSS feed σας στο πεδίο που βλέπετε και κάνετε κλικ στο “Preview”.
  3. Εισάγετε κι άλλα RSS feeds αν θέλετε και κάνετε κλικ στο “Preview”. Αν δε θέλετε να βάλετε άλλο RSS feed κάνετε κλικ στο “Next Step”.
  4. Δώστε όνομα στο application σας και κάντε upload τα λογότυπα στις διαστάσεις που αναφέραμε παραπάνω. Αμέσως μετά κλικ στο “Next Step”.
  5. Κάντε εγγραφή, με το email και τα λοιπά στοιχεία σας.
  6. Αν θέλετε η εφαρμογή σας να έχει διαφημίσεις το κάνετε εδώ, διαφορετικά δεν πειράζετε τίποτα και προχωράτε με κλικ στο “Next Step”.
  7. Επιλέξτε κατηγορία για το app σας και κάντε κλικ στο “Next”.
  8. Κλικ στο “Submit”!
Αυτό ήταν! Από τη στιγμή που θα κάνετε submit την εφαρμογή σας θα πρέπει να περιμένετε περίπου 48 ώρες για να ελεγχθεί η εφαρμογή σας από τη Nokia και να είναι διαθέσιμη στο Ovi Store!

Η Microsoft θέλει το Silverlight στο XBOX 360

Η Microsoft θέλει το Silverlight στο ΧBOX 360, ο Bill Gates χαμογελάει
Το όραμα της Microsoft για τις 3 οθόνες είναι γνωστό και πολλές ανταγωνιστικέ εταιρείες έχουν υλοποιήσει μέρος αυτού με επιτυχία. Με τα Windows Phone 7 η Μicrosoft έβαλε το Silverlight στο επίκεντρο της νέας πλατφόρμας και της μικρής οθόνης της ζωή μας. Στο desktop και laptop το Silverlight είναι δεδομένο, όχι όμως και στο XBOX 360 και άρα στην μεγάλη οθόνη του σαλονιού, την τηλεόραση. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα τουλάχιστον. Κοινή πλατφόρμα ανάπτυξης σε τρεις διαφορετικές οθόνες και πλατφόρμες κατανάλωσης περιεχομένου και διασκέδασης. Η Microsoft ψάχνει μηχανικούς και developers για κάτι πολύ απλό.

Με την βοήθεια του Microsoft Kinect και τις networking δυνατότητες του ΧBOX 360 το όραμα του Bill Gates για το cloud και τις 3 οθόνες αποκτά σάρκα και οστά. Τα Windows Phone 7 θα ταξιδεύουν σε κάθε κινητό, το tablet θα περιστρέφεται από δωμάτιο σε γραφείο και η μεγάλη τηλεόραση θα συγκεντρώνει τους πάντες για στιγμές διασκέδασης και ολοκληρωμένης επικοινωνίας μέσα από κάμερες,

Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab


Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab, η μάχη των specs
Δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν το iPad με το Galaxy Tab ή μάλλον το 95% μερίδιο αγοράς της Αpple στην αγορά των tablets και το κομμάτι που μπορεί να αποσπάσει η Samsung από την πίτα. Μακρυά από τιμές, design και λοιπές επιβαρύνσεις που κρατάνε το μάτι μακρυά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά η αλήθεια μιλάει από μόνο της. Στον πίνακα που ακολουθεί έχουμε παραθέσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Apple iPad (source) και του Samsung Galaxy Tab (source) δίπλα – δίπλα.
Πρόκειται για μαι σύγκριση pixel προς pixel, γραμμάριο προς γραμμάριο και τίποτα περισσότερο. Πως νιώθει ο κάτοχος του iPad ή του Galaxy Tab στο τέλος της ημέρας αυτό είναι κάτι που θα κρίνετε εσείς. Στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται να κερδίζει η Samsung και το Galaxy Tab. Στην αγορά η Apple και το iPad.
Tablet: iPad vs Galaxy Tab
Οθόνη: 9.7 ιντσών (1024×768) 132 ppi vs 7 ιντσών (1024×600) 169 ppi
Βάρος: 0.68 kg – 0.73 kg vs 0.38 Kg
Επεξεργαστής: 1GHz vs 1GHz
Μπαταρία: Li-Po (μέχρι 10 ώρες web με WiFi, βίντεο ή μουσική) vs Li-Po 4000 mAh (7 ώρες video)
Κάμερα: Τίποτα vs 3 megapixel και 1.3 megapixel
Λειτουργικό: iOS 4.2.1 vs Android 2.2 Froyo
Χωρητικότητα: 16GB, 32GB, 64GB vs 16GB, 32GB και υποστήριξη για microSD μέχρι 32GB
WiFi: 802.11 a/b/g/n vs 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: 2.1 + EDR vs 3.0
Δίκτυο 2G: GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) vs EDGE/GPRS (850, 900, 1800, 1900 MHz)
Δίκτυο 3G: UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) vs HSUPA 5.76/HSDPA 7.2Mbps (900, 1900, 2100 MHz)

Η Ngmoco ετοιμάζει social network για παιχνίδια σε κινητά


Η Ngmoco ετοιμάζει social network για παιχνίδια σε κινητά
Μετά την εξαγορά της Ngmoco και το ταμείο γεμάτο μετρητά για μεγαλόπνοα σχέδια, η εταιρεία ετοιμάζει το δικό της social network για games σε κινητά. Ο χώρος γνωστός, η αγορά μεγάλη, η επιτυχία της Zynga δεδομένη και το Facebook να περιμένει υπομονετικά στην γωνία για να αποτελέσει ένα ακόμα τρόπο μεταφοράς του social μηνύματος από την άκρη στην άλλη. Σύμφωνα με το CNN η Ngmoco ετοιμάζει το δικό της ανώνυμο social network έτσι ώστε οι φίλοι, οι γνωστοί και φυσικά το αφεντικό να μην γνωρίζουν πότε, που και πως ξοδεύετε τον χρόνο σας. Το μοντέλο ακούγεται περίεργο αλλά σύμφωνα με το ίδιο άρθρο και το CEO της Ngmoco, δουλεύει πολύ καλά και αποτελεσματικά στην Ιαπωνία με περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες smartphones. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην πλευρά του Ατλαντικού με 310 εκατομμύρια πληθυσμό.

Χάσατε τη μουσική σας με το iOS 4.2.1? Υπάρχει λύση

Αναβαθμίσατε τη συσκευή σας στην 4.2.1 και ανακαλύψατε ότι στο iPod.app εμφανίζεται το μήνυμα “No Content”; Mην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύση!
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα [via] και θα διορθωθεί το πρόβλημα:
  • Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή Mac/PC σας
  • Στον υπολογιστή σας παίξτε ένα κομμάτι που έχετε συγχρονίσει στη συσκευή από το μενού στα αριστερά
  • Κάντε sync
Το πρόβλημα θα πρέπει να έχει διορθωθεί και η μουσική σας να εμφανιστεί ξανά στη συσκευή.

iOS 4.2.1 Jailbreak: Το redsn0w v0.9.6b4

Η Dev Team μόλις έδωσε σε κυκλοφορία το redsn0w v0.9.6b4 για jailbreak του iOS 4.2.1.

Νέες δυνατότητες στο Safari στην iOS 4.2.1

Νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά προστέθηκαν στην πρόσφατη iOS 4.2.1 που κυκλοφόρησε χτες, όπως καλύτερη υποστήριξη του HTML5 και W3C, εκτύπωση, νέα JavaScript data-types και SVG.
Συγκεκριμένα, τα νέα χαρακτηριστικά επιγραμματικά είναι:
Accelerometer & Gyroscope support μέσω του DeviceOrientation API [για δοκιμή πατήστε εδώ από μια iOS 4.2 συσκευή]
WebSockets API από HTML5
Αναβαθμισμένη υποστήριξη HTML5 Form
Partial XHR-2 Support
Print Support
Νέα JavaScript data types
Νέα DOM events
Enhanced SVG και Canvas support

iPhone 4 & iPad industrial design

Μια σημαντική νίκη επετεύχθη σήμερα για την Apple αφού η ομάδα του Johny Ive κέρδισε πατέντες για το σχεδιασμό του iPhone 4, iPad καθώς και το UI του iPhone.
To PatentlyApple διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις πατέντες που κέρδισε η Apple. To iPhone 4 κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, με έναν εντελώς νέο σχεδιασμό από γυαλί και stainless steel και παρόλη την κακή δημοσιότητα που έλαβε εξαιτίας του σχεδιασμού της εξωτερικής κεραίας παραμένει ακόμα και τώρα ένα από τα κορυφαία σε ποιότητα και πιο sexy smartphone στον κόσμο. Τα credits για αυτό το design ανήκουν στον CEO Steve Jobs, VP Industrial Design Jonathan Ive και της ομάδας του Jody Akana, Bartley Andre, Jeremy Bataillou, Daniel Coster, Daniele De Iuliis, Evans Hankey, Richard Howarth, Duncan Kerr, Shin Nishibori, Matthew Dean Rohrbach, Peter Russell-Clarke, Douglas Satzger, Christopher Stringer, Eugene Whang και Rico Zorkendorfer. Συγχαρητήρια, λοιπόν!
Πατέντα για το σχεδιασμό, όμως, κέρδισε και το iPad με τα credits να απονέμονται στους ίδιους ανθρώπους, όπως και με το iPhone 4. Το iPad παρουσιάστηκε τον Γενάρη του 2010 και από τότε κυριάρχησε σε μια εντελώς νέα αγορά αλλάζοντας εντελώς το τοπίο. Από τότε έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως αυτό του T3 για gadget της χρονιάς, και όχι αδικαιολόγητα.
Τέλος, πατέντα κέρδισε και το UI (User Interface), το γραφικό περιβάλλον, του iPhone με τον Imran Chaudhri να εμφανίζεται στα credits της πατέντας ως ο εφευρέτης.

H Apple δείχνει demo του AirPlay

Με την κυκλοφορία της έκδοσης 4.2.1 για τα iPhone, iPad, iPod touch και Apple TV ενεργοποιήθηκε και η λειτουργία AirPlay.
H Apple δημιούργησε ένα demo δείχνοντας αυτή τη λειτουργία εν δράσει. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μαντήλι μπλοκάρει το σήμα του κινητού

Κινηματογράφοι, ρεστοράν, συναυλίες κλασικές μουσικής, ένα ρομαντικό τετ α τετ με το έτερο ήμισυ σας – υπάρχουν πολλές στιγμές για τις οποίες δεν θα θέλατε να σας διακόψει το ενοχλητικό ringtone του κινητού σας. Και ιδού η λύση το PHONEKERCHIEF είναι ένα μαντήλι επενδυμένο με ένα ειδικό υλικό που μπλοκάρει οποιοδήποτε σήμα από το να πλησιάσει στο κινητό σας. “My Phone IS OFF For You”


Στις 30 Νοεμβρίου το 3DMark 11

Μετά από δύο βίντεο επίδειξης και μια αναβολή, το 3DMark 11 θα κυκλοφορήσει οριστικά στις 30 Νοεμβρίου. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την Futuremark, την εταιρεία ανάπτυξης του, η οποία ταυτόχρονα κυκλοφόρησε κι ένα trailer από το επερχόμενο benchmark. Και όπως είθισται το 3DMark 11 θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, μια εκ των οποίων θα διατίθεται δωρεάν.


Ο λόγος για την "3DMark 11 Basic Edition" που θα περιέχει μόνο την προρύθμιση "Performance" και το demo mode θα είναι καθορισμένο στα 720p. H "3DMark 11 Advanced Edition" κοστίζει 20 δολάρια

Με αυτήν την έκδοση μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του benchmark (Entry, Performance, Extreme Presets και custom), ενώ το demo mode μπορεί να τρέξει σε διάφορες αναλύσεις.

Διέρρευσε στο δίκτυο το Service Pack 1 του Office 2010

Πρόσφατα η Microsoft διέθεσε σε επιλεγμένους beta testers την beta του Service Pack 1 για το Office 2010. Και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διέρρευσε σε διάφορα ανταλλακτήρια αρχείων του Internet. Η έως τώρα διαθέσιμη στα αγγλικά και ιαπωνικά beta του sp1 αναβαθμίζει το Office 2010 στην έκδοση 14.0.601.1000. Μετά από μια σύντομη διαδικασία εγκατάστασης το σύστημα θα ζητήσει την επαννεκίνηση του.

Το update του Office 2010 δεν φέρνει νέες λειτουργίες αλλά απλά εγκαθιστά όλα τα patches που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα για τη νέα σουίτα της Microsoft. Επιπλέον το SP1 δεν φαίνεται να βελτιώνει τις επιδόσεις της σουίτας.

Η beta του Service Pack 1 για το Office 2010 στην 32μπιτη εκδοχή του έχει μέγεθος 294ΜΒ, ενώ η 64μπιτη έκδοση έχει μέγεθος 361MB. Το πότε θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του SP1 παραμένει ακόμα άγνωστο

EMET 2: δωρεάν anti-hacker εργαλείο για την Microsoft

Σύμφωνα με την Microsoft τα Windows 7 είναι πολύ καλά προστατευμένα έναντι επιθέσεων από hackers. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι πολλά προγράμματα δεν χρησιμοποιούν τις προσφερόμενες λειτουργίες ασφάλειας. Με το δωρεάν εργαλείο EMET (Enhanced Mitigating Experience Toolkit) μπορείτε να προστατεύσετε τα προγράμματα μόνοι σας.


Η ιδέα είναι απλή: αν ένα πρόγραμμα δεν χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίας ασφάλειας των Windows, τότε μπορείτε να το «αναγκάσετε» να τις εκμεταλλευτεί με το EMET.

Το εργαλείο απεικονίζει όλα τα εκτελέσιμα προγράμματα και σας αποκαλύπτει ποιες λειτουργίες ασφάλειας χρησιμοποιούν. Στις λειτουργίες ασφάλειας των Windows ανήκουν και οι τεχνικές Data Execution Prevention (DEP) και Adress Space Layout Randomization (ASLR). Αυτές δυσκολεύουν ένα hacker να εκμεταλλευτεί τα κενά ασφαλείας σε προγράμματα.

Για παράδειγμα υπηρεσίες των Windows, όπως το svchost, κάνουν χρήση του DEP όχι όμως και το Adobe Reader. Το ΕΜΕΤ μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε πιο ασφαλές. Αφού τρέξετε το ΕΜΕΤ κάνετε κλικ στο "Configure Apps"και επιλέξετε το AcroRd32.exe, ήτοι το εκτελέσιμο αρχείο του Acrobat. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την εισαγωγή "Mandatory ASLR".

Δεν είναι, όμως, όλα τα προγράμματα συμβατά με το EMET. Όπως γίνεται με την τελευταία έκδοση του Chrome. Εκτός αυτού μπορεί η ενεργοποίηση κάποιων πρόσθετων ασφαλιστικών δικλείδων να επηρεάσει αρνητικά την ευστάθεια λειτουργίας ενός προγράμματος.

iOS 4.2: Το πρώτο ενοποιημένο firmware για iPhone,iPod touch και iPad

η Apple εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο το iOS 4.2, το 1ο ενοποιημένο iOS firmware για όλα τα iDevices (iPhone, iPod touch και iPad), θα είναι διαθέσιμο σήμερα, μέσω του iTunes.
Το iOS 4.2 θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους χρήστες iPad καθώς αποτελεί major update από το iOS 3.2.2 και φέρνει τα χαρακτηριστικά που πρωτοσυναντήσαμε και αγαπήσαμε στο iOS 4.0, όπως Folders, Multitasking, Game Center, Unified Mail Inbox αλλά και νέα χαρακτηριστικά όπως το AirPlay και το AirPrint τα οποία πρωτοπαρουσιάστηκαν στις beta εκδόσεις του νέου update.
Οι έλληνες χρήστες iPad θα χαρούν ακόμα περισσότερο καθώς με το iOS 4.2 έρχεται και η πολυπόθητη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας aka ελληνικό πληκτρολόγιο!
Μία από τις εκπλήξεις της ημέρας είναι και η δωρεάν διάθεση της λειτουργίας “Find My iPhone” της υπηρεσίας MobileMe. Η λειτουργία μέσω της οποίας μπορείτε να εντοπίσετε το χαμένο σας iPhone, iPod touch ή iPad θα προσφέρεται από σήμερα χωρίς κόστος. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζονται όλες οι συσκευές και μόνο οι χρήστες με iPhone 4, iPod touch 4th gen και iPad μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς.

Στην σελίδα της Apple έχουν ήδη αναρτηθεί τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 4.2:

Το iOS 4.2 είναι συμβατό με τις παρακάτω συσκευές:
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPod touch 2nd generation
  • iPod touch 3rd generation
  • iPod touch 4th generation
  • iPad
Υπενθύμιση: Όπως πάντα, οι χρήστες που επιθυμούν να κάνουν jailbreak/unlock τη συσκευή τους θα πρέπει να μείνουν μακρυά από αυτή την αναβάθμιση και να περιμένουν νέα ειδοποίηση…

Δωρεάν και η υπηρεσία Gallery

Μετά την ανακοίνωση της Apple για τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας Find my iPhone και την σχετική αναβάθμιση της εφαρμογής φαίνεται ότι και η υπηρεσία Gallery θα διατίθεται πλέον δωρεάν.

Με το Gallery οι χρήστες έχουν τον προσωπικό τους χώρο για να ανεβάζουν άλμπουμ με φωτογραφίες και βίντεο με πολλές άλλες δυνατότητες. Μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη περιγραφή εδώ. Δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από την Apple για το θέμα και δεν γνωρίζουμε πόσο χώρο θα έχει κάθε χρήστης διαθέσιμο για να ανεβάζει τα άλμπουμ του.

H Apple ακυρώνει τα σχέδια για ενσωματωμένη SIM

H Sunday Telegraph αναφέρει σήμερα ότι η Apple εγκατέλειψε τα σχέδια υλοποίησης της ενσωματωμένης SIM στις φορητές της συσκευές μετά τις πληροφορίες για διακοπή των επιδοτήσεων από τους παρόχους σε μια τέτοια πιθανότητα.
Μέχρι σήμερα οι πάροχοι αναλάμβαναν την πλήρη επιδότηση του κόστους της συσκευής με αντάλλαγμα, βεβαίως, διετές συμβόλαιο για τους χρήστες. Η Apple σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια πιο άμεση επαφή με τους καταναλωτές σκεφτόταν την υλοποίηση ενσωματωμένης SIM στο iPhone παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον πάροχο. Η προσπάθειά της αυτή θα πέσει στο κενό, όπως φαίνεται, αφού οι εταιρείες δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι.
“Apple has long been trying to build closer and closer relationships and cut out the operators. But this time they have been sent back to the drawing board with their tails between their legs.”
Η Apple, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα συνεχίσει αυτό το σχέδιο με το iPad. Μάλιστα, αναφέρει ότι η επόμενη γενιά iPad που αναμένεται του χρόνου θα διαθέτει αυτή την ενσωματωμένη SIM. Στην περίπτωση του iPad δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αφού η συσκευή δεν επιδοτείται με κάποιον τρόπο από τους παρόχους.

Developers: Βελτιστοποιήστε τις ευκαιρίες σας

Σε e-mail που απέστειλε η Apple στους developers σημειώνονται μερικοί τρόποι τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας για να βελτιστοποιήσει τη δυνατότητα επιτυχίας του.
Τρία πράγματα που μπορούν να κάνουν σε πρώτη οι developers είναι τα in-app purchases, iAd και localization. Mε τα in-app purchases που παρουσίασε η Apple πριν αρκετούς μήνες οι developers μπορούν να προσφέρουν εξτρά περιεχόμενο, δυνατότητες και χαρακτηριστικά χρεώνοντας, βεβαίως, κάτι παραπάνω για αυτά. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα χρέωσης για updates εφαρμογών, ένα χαρακτηριστικό που ζητούν απεγνωσμένα οι developers. Επίσης, με τη λειτουργία αυτή εξαλείφονται σταδιακά οι light εκδόσεις εφαρμογών με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο App Store.
Mε την αξιοποίηση του iAd οι developers μπορούν να προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις εφαρμογών χωρίς να ρισκάρουν τα κέρδη τους αφού η ποιότητα των διαφημίσεων από το iAd είναι κλάσεις ανώτερη των ανταγωνιστών και οι πιθανότητες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Τέλος, με το localization των εφαρμογών σας ανταποκρίνεστε σε ένα μεγαλύτερο κοινό και δημιουργείτε μια πιο άμεση σχέση με τον χρήστη.
Εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις σας και την εμπειρία σας ως developers πάνω στο θέμα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Drupal: Το 3ο Camp στην Αθήνα

Drupal
  Είσαι Drupal developer; Είσαι developer γενικά αλλά σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με μία ακόμα πλατφόρμα, το Drupal; Το τρίτο Drupal Camp στην Αθήνα είναι γεγονός! Μάθε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το camp, ποιοι διάσημοι Drupal developers θα παρευρεθούν κλπ!
Το Drupal είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων ο Λευκός Οίκος, το MTV και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters για να κατασκευάσουν τα sites τους, ενώ χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια web sites και αναπτύσσεται καθημερινά χάρη στη βοήθεια χιλιάδων προγραμματιστών από όλο τον κόσμο!
Drupal
Στο τρίτο Drupal Camp που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου 2010 (από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ) στο Microsoft Innovation Center (Βασ. Σοφίας 103, Πλ. Μαβίλη, Αθήνα) θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις την κοινότητα του Drupal και να δεις στην πράξη πώς λειτουργούν λύσεις για media, eshops, online κοινότητες ακόμα και για κυβερνητικές υπηρεσίες!
Στο διήμερο camp θα γίνουν παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους ομιλητές, workshops, εκπαίδευση, ενώ θα αναλυθούν και κάποια case studies.
Καλεσμένοι από το εξωτερικό είναι οι:
  • Robert Douglass: Μέλος τη ομάδας της Acquia, που είναι η μεγαλύτερη εταιρία εκπαίδευσης και ανάπτυξης του Drupal, με εμπειρία σε projects όπως αυτό του Λευκού Οίκου.
  • Amitai Burstein: Developer με ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα του Drupal και εξειδίκευση στη χρήση του Drupal για τη δημιουργία social networks.
  • Χριστόφορος Κόρακας: Project manager του capacity4dev.eu, θα μιλήσει για τη χρήση του Drupal στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναβάθμιση στο iTunes Connect Mobile app

Η εφαρμογή iTunes Connect Mobile αναβαθμίστηκε με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.
Το iTunes Connect Mobile είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται στους developers και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαχείρηση των εφαρμογών τους στο App Store. Η νέα αναβάθμιση προσφέρει retina γραφικά για τα τέταρτης γενιάς iPhone και iPod touch, υποστήριξη multitasking στην iOS 4 και προβολή στατιστικών για το iBookstore.
H εφαρμογή είναι universal και για το iPad και θα χρησιμεύσει και μελλοντικά για το Mac App Store. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή εδώ.